Monday, November 20, 2006

Silent Tears...


Nov 15, 06,
1 pm


Bersujud...
Berdoa...
Dan keluarlah si kristal bening ini...
Aku lemah..Kenapa?
Astaghfirullah...Astaghfirullah...Astaghfirullah...

Mungkin kemarin-kemarin hanya di mulut aku mengucap syukur...
Baru sekarang aku mengerti...Kau telah mengurangi umurku di hari ini...
Ini indah..Tapi menyiksa...

Alhamdulillah...
Semoga indah ini yang tetap merona...

- Goddess -

16 comments:

Simulacra said...

Semoga setiap doa yang kamu panjatkan kepada sang Prima Causa akan selalu terkabulkan... Amin

Goddess said...

Amin...Hope so too :)
Thanks Wijaksana.. Hmmm, how syud i call u?

Simulacra said...

Suite your self my dear... :)

Goddess said...

:) Simulacra is cool..Coz u are a real simulacrum for me.

Dont know ur face..dont know where u got my blog... :p

Dont u want to reveal urself to me?

Simulacra said...

Mm.. I assume that you have read the book or the review about simulacra.. what do you think about it?

I would and I should to reveal myself if it is necessary..

The question now, How necessary is it?

Goddess said...

Hahaha..No i havent read it yet, i got the meaning in the dict :p

I'll search the book, is it easy to get? I guess u like that book, rite? Hmm..figures

How necessary? Hmm...Not that important, but I'm a very curious person (sok tahu dan selalu mau tau hal-hal baru bahasa kampungnya,hihihi)
Well, yang pasti aku mau someday (entah kapan itu) u will reveal urself to me. Sapa tau kan we can make friend in the real world. U're a nice interlocutor, in fact ;)

Goddess said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Simulacra said...

The book is not too easy to find in the regular book store like Gramedia or Gunung Agung, even in the QB or Aksara.. But, if you want to satisfied your curiousity, you could find easily the review over the internet or maybe if you lucky you'll find the original text for free from it.. :)

It's haven't get translated to Indonesian yet. Although this book is quite interesting to be read, regarding the recent stage of evolution of the world and the humankind..

This book is not my favourite one.. but it's help me to understand the recent state of humankind, which in short, had lost the meaning reference of everything because of the rapid advance of the technology that had left behind the fundamental moral principle of the humankind. The banality of humankind..

If it's not too important for you.. I think I should not reveal my self in a hurry.. Let the time deciding when will we meet in the real world..

Let me just be the Simulacra for a while, Ok?

Goddess said...

Okay, I'll search it in the net later, weekend maybe ;)
Trus kamu bisa baca buku itu dapet darimana? Atau copy dari internet juga? Novel fiction atau bukan?

About revealing urself, I think I'm okay bout it. But dont let me wait too long for it, okay?! Let me know when u're ready ;p

Simulacra said...

Aku dikirimin temanku yang kuliah di Spore..

Sebenarnya, isinya non fiksi, karena buku ini sebenarnya buku filsafat Post-Modern. Namun model penuturannya seperti novel..

Begitulah kelakuan orang-orang Postmo, mencoba menghancurkan aturan-aturan yang dianggap sudah baku :)

Tapi, aku menyarankan, dengan catatan kamunya yang benar-benar mau, untuk membaca buku karangan Umberto Eco, yang juga membahas tentang Simulacra dan Simulacrum, judulnya Travelling in Hyperreality.

Dan sudah banyak di jual di toko-toko buku terjemahan Bahasa Indonesianya, dengan judul Tamasya di Dunia Hyperreal

Selamat Membaca.. ;)

Goddess said...

Menarik... :)

Simulacra said...

Mmm... kalau kamu benar-beanr tertarik.. aku bisa minjamin bukunya

Goddess said...

Really? Boleh boleh..Hehehe, kalo soal buku/novel keren sih respon gw ngga pake lama, hahahaha...apalagi sejak resigned waktu luangku jadi lebih banyak

Simulacra said...

Kalau kamu benar-benar berminat, kasih alamat kamu nanti aku kirimin by post..

Simulacra said...

Mmm... Sudah tidak berminat dengan bukunya atau tidak mau memberitahukan alamt kamu?

Goddess said...

Aduh maaf, aku udah lupa sama blog ini ga pernah di buka lg. Alamatku? Komp. Bea Cukai Blok.O5 No.13, Rt.002/07, Sukapura, Jak-Ut
14140

Tuh, lengkap.. ;)
Masih berniat mengirim? Maaf ya balesnya lama